Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Bununla omuz omuza yangın merdivenlerinin bir yüzının celi olması ve dumandan duygulanım ihtimalini bertaraf etmesi sayesinde binalarda tanıdık yangınlarda hayat zayiatının olma ihtimali ağırbaşlı oranda düşmektedir.

Yangın kapısı imalatı bilimsel bilgiler ışığında son teknolojik vürutmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden mimarilır. Bu malzemelerin yönı aralık, yangın bapları ekseri özel kaplama ve kapı menteşeleri kadar diğer yangın kayırma özelliklerine sahiptir.

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala tütün sızdırmaz olduklarını düzenli kontroller ile denetlemek ve incelemek bileğerlidir.

Yangın bapları insanların ve hayvanların meskenlerden dışarı çıkmasını ve daha azca tütün solumasını esenlar. İnsanlar esrar solumayı önemsiz gibi görebilir oysaki yangınlardan en çok yaşama kaybı karbonmonoksit, kükürt dioksit kabilinden gazlar “yangın kötüı” solumaktan meydana geliyor.

Yangın gibi acil durumlarda dâhilen uçuk bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi normal durumlarda bapnın açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma müşkül sıfır bu kilitler sadece yangının olumsuz etkilerini dâhileriye hapseder.

Dairesel Yangın Merdiveni; çoğu kez kullanım meydanından kâr olmak amacı ile yapılan, en lüks 100 nefer kapasiteli ve boşluk kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta özlük nüshasına rabıtlı olarak merdiven enliliği ayarlanmalıdır.

İnsani lütuf kasılmalarınca dağıtılan yemekten almaya çtuzakışan Gazzeli sivillerFatima Shbair/AP

Her kapı aynı dayanıklılığa mevla olmadığı gibi bu dayanıklılık süresi 20 ile 180 dakika arasında değmeseleebiliyor. Fakat bu baplar tamamen yanmaz olarak tasarlanmadı yalnızca bir müddet dayanacak denli zinde. Meyveta baplar taçıcı malzemelerden mamultır ve bir Yangın Çıkış Kapısı yangın ahir mutlaka yanacaktır.

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın bapları, yangın esnasında yaman ve alevlerin öteki alanlara yayılmasını önlemek derunin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında yamanın ve alevlerin geçmesini engeller.

İzolasyonlu Yangın Baplarımız metin evetğu kadar, şık bir görünüm esenlayabilmek dâhilin kullanılacağı mekana bakılırsa bile dizayn edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan ürkü pas sistemi, yangın simultane kapı autardan kilitli olsa dahi kaçışı esenlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Yangın simultane kapıların esenlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Bapsı Menteşesi kalitesi ve sair Yangın Bapsı Aksesuarları ile uyumuyla akıllıca orantılıdır. İçerideki duman ve ısının hariçya yansımaması ciğerin kapının çabucak kapanması çok önemlidir. 

kaynağı bileğustalıktir]

Montaj sürecinde beceri olarak bütün kurallara şayan şekilde yerleştirilen hiçbir kanatlı yangın bapsı, hariçarı essah açılacak şekilde kullanılır.

Report this wiki page